Wie zijn wij / Wie bent U

WIE ZIJN WIJ?

BMB, groothandel en zagerij in natuursteen

BMB staat voor Belgische Marmer- en granietbedrijven, maar staat vooral voor flexibiliteit, een vlotte manier van communicatie, openheid en gedrevenheid…zoals het een hecht familiebedrijf betaamt. Wij zijn als groothandel reeds meer dan een halve eeuw gespecialiseerd in het verdelen en verzagen van natuursteen, en dat merken onze klanten elke dag opnieuw. De verschillende soorten natuursteen zijn van internationale afkomst, en worden bij BMB verwerkt tot platen. Daarnaast beschikt BMB over een ruim aanbod aan keramische platen en composietplaten. Zowel als particulierarchitect en als steenhouwer kan u bij ons terecht.

De bij BMB bestelde platen worden vervolgens door een natuursteenverwerkend bedrijf verwerkt tot het gewenste eindproduct. Keukenbladen of aanrechtbladen, badkamermeubels, schouwen, dekstenen, dorpels, vloertegels, terrastegels, wandtegels, trappen, raamdorpels,… Bij BMB vindt u steeds de best passende steen voor de gewenste uitvoering.  

BMB hecht veel belang aan het leveren van uitstekende kwaliteit, en de stenen dienen steeds te voldoen aan strenge eisen. Alle materialen worden daarom eerst onderworpen aan een grondige analyse door eigen experten zowel ter plaatse bij onze toeleveranciers als in ons magazijn na de levering. Voor de kwartscomposieten rekent BMB op de Tsjechische leverancier Technistone en de Belgische leverancier Direscomarktleider voor composiet in België. Voor sintered stone of keramisch materiaal doet BMB beroep op Neolith van TheSize, een Spaanse fabrikant.

BMB, een rijke geschiedenis in marmer en graniet

In 1983 werd BMB n.v. opgericht door Marcel Delmulle als groothandel en zagerij in natuursteenplaten. Daarvoor bestond het al meer dan 20 jaar als afdeling voor het verzagen van marmerblokken binnen de bouwonderneming Danilith n.v. Al snel investeerde BMB ook in zaagmachines en polijstmachines. Sinds 1987 kwam daar ook het verzagen van graniet bij, wat zorgde voor een explosieve omzetstijging.

Na verloop van tijd werd de verkoop uitgebreid van België naar Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Groot-Brittannië. Gecombineerd met een stijgende vraag, kenden de opslaglocaties ook de nodige uitbreiding om een zo groot en gevarieerd mogelijk assortiment te kunnen aanbieden. Het verzagen van graniet gaat sinds 2005 door in de extra vestiging in Doornik. De vestiging in Wortegem-Petegem doet voornamelijk dienst als opslagplaats.

Intussen zorgt BMB nog steeds voor het verzagen van verschillende soorten stenen blokken tot platen, waaronder natuursteen, marmer, en graniet. Maar de hoofdactiviteit is het aankopen van de platen en doorleveren aan steenhouwers. BMB heeft intussen ook vestigingen in Frankrijk en het Verenigd-Koninkrijk.

BMB, kwalitatieve natuursteen met de nieuwste technieken

BMB kan rekenen op een jarenlange ervaring binnen de natuursteensector en grondige vakkennis die generatie na generatie doorgegeven wordt. De huidige zaakvoerders zijn Hans Delmulle en Rik Delmulle, twee zonen van Marcel. De bedrijfsoppervlakte bedraagt intussen 55.000 m², waarvan er 35.000 bebouwd zijn en voorzien van de modernste rolbruggen.

Bij BMB kan u rekenen op de beste kwaliteitklantgerichte service en snelle leveringen. Daarnaast blijft BMB investeren in innoverende technieken. We houden rekening met een stijgende vraag naar speciale marmers of artificiële vervangers, en bieden onze klanten een oplossing op maat. Met Stonebox, een unieke ontvangstruimte, staat BMB ook open voor een samenwerking met architecten en interieurarchitecten.

 

WIE BENT U?

1. Particulier

Bent U als particulier op zoek naar de perfecte partij natuursteen (marmer, graniet, witsteen, arduin, leisteen), kwartscomposiet, Neolith voor uw keukenblad, badkamer, vloerbekleding, wandbekleding, grafzerken,…? Dan bent U bij BMB zeker aan het juiste adres !

Binnen de 35.000m² aan magazijnen vindt U meer dan 100.000m² aan natuursteen platen, composiet platen (Belgische producent Diresco en Tsjechische producent Technistone) en Neolith platen (dit is een merk van hoogwaardige keramische platen en keramische tegels door de Spaanse producent The Size). Door onze héél uitgebreide stock verzekeren wij U dat U bij BMB voor elk project de perfecte partij vindt die bij uw smaak past.

In onze exclusieve Stonebox kunt U zich laten inspireren door tientallen stalen, interieurboeken, realisaties van onze klanten en door de professionele medewerkers van BMB. U bent iedere werkdag welkom in onze magazijnen en showroom tussen 8-17u en zaterdag tussen 9-11u. U kunt bij BMB terecht zonder afspraak, zowel alleen als met uw steenhouwer en architect.

Onze volledige stock is ook online te bezichtigen via onze Live stock pagina. Zo kunt U op thuis al een selectie maken van welke soorten uw voorkeur wegdraagt. We hebben van elke partij foto’s getrokken zoals die fysiek in ons magazijn staan.

BMB is een groothandel in platen natuursteen, composiet en keramiek, dus als particulier kunt U niet rechtstreeks bij ons aankopen, enkel via een steenhouwer. Indien U nog niet samenwerkt met een steenhouwer brengen wij U graag in contact. Wees van harte welkom !

2. Architect

Bent U als architect of interieurarchitect op zoek naar een unieke Beauty of Nature om uw project naar het allerhoogste niveau te tillen? U hoeft niet zelf naar Italië of India te reizen voor die ene speciale partij Calacatta of Forrest Green te kiezen die uw project nodig heeft. Bij BMB kunt U terecht met uw eindklant om de mooiste en meest unieke partijen marmer en graniet ter wereld te bezichtigen. Wij hebben meer dan 500 soorten marmer, graniet, arduin, witsteen, leisteen, kwartscomposiet, Neolith onder één dak staan.

Nodig zelf uw klant uit bij BMB in de Stonebox. Dit is een unieke designvolle showroom met een ruim aanbod aan stalen natuursteen, marmer, graniet, composiet en Neolith. De Stonebox is gemaakt uit een 40ft. container en het stijlvolle matzwarte decor legt de focus volledig bij de stalen. De glazenwand kijkt uit op een minutieus uitgekozen selectie marmers en zorgt voor een ruimtelijk gevoel en natuurlijke lichtinval.

U kunt op voorhand onze online stock bezichtigen via onze stockpagina. Zo kunt U vanop afstand een selectie maken van welke soorten het best bij uw project passen.
BMB is een groothandel in platen natuursteen, composiet en keramiek, dus als architect kunt U niet rechtstreeks bij ons aankopen, enkel via een steenhouwer. Indien U nog niet samenwerkt met een natuursteenverwerkend bedrijf brengen wij U graag in contact. Wij hopen U snel met uw klanten te mogen verwelkomen bij BMB !

3. Steenhouwer

Bent U een natuursteenverwerkend bedrijf en wenst U voor uw aankopen natuursteen, composiet platen en keramiek platen samen te werken met een betrouwbare, flexibele en kwalitatief hoogstaande leverancier ? Door te kiezen voor de kwalitatieve platen van BMB kunt U uw realisaties naar een nog hoger niveau tillen… en dat zal uw eindklant merken !

BMB hecht enorm veel belang aan de kwaliteit van de materialen die wij leveren aan onze klanten. Door een zorgvuldige selectie te maken van leveranciers, carrières en producenten wereldwijd en deze selectie meerdere malen per jaar te controleren door onze dienst aankoop kunnen wij met veel trots uitpakken met een enorm groot en kwalitatief aanbod natuursteen. BMB heeft een wereldwijd netwerk van leveranciers die zowel platen natuursteen als blokken natuursteen leveren. Deze blokken marmer en blokken graniet worden dan in ons depot in Wortegem-Petegem en onze zagerij in Doornik verzaagd tot platen van verschillende diktes. Ons machinepark is uitgerust met de meest moderne zaagmachines en machines voor verschillende afwerkingen (polijsten, verzoeten, borstelen, branden,…).

Neem uw klant mee naar BMB en kom samen dé Beauty of Nature uitkiezen die perfect past bij het project. Indien uw klant alleen een keuze komt maken, worden zij verwelkomd door een medewerker van BMB die hen professioneel bijstaat bij de uiteindelijke keuze. De gekozen natuursteen zal waarschijnlijk tientallen jaren een masterpiece zijn in huis, dus een goed doordachte keuze met professioneel advies in een inspirerend kader is heel belangrijk. Naderhand sturen wij alle informatie door per mail, zodat U aan de slag kunt gaan met het creëren van de unieke realisatie. Stuur ons zeker ook wat foto- en videomateriaal van de uiteindelijke realisatie. Dit gebruiken we op onze website en sociale media, zo komt uw bedrijf extra in de spotlights.

U kunt de specifieke partij fysiek in ons magazijn kiezen, de keuze maken via onze online stock of iemand van onze commerciële binnendienst de keuze laten maken. Van zodra uw bestelling binnen is, wordt deze ingepland voor levering door één van onze zeven eigen chauffeurs met eigen vrachtwagen. Hierdoor kan BMB een express levering garanderen binnen enkele dagen. Onze chauffeurs hebben jarenlange ervaring met het vlekkeloos transporteren en leveren van platen natuursteen, composiet en Neolith. U kunt uw bestelling uiteraard ook steeds zelf komen ophalen, onze magazijniers helpen U heel graag verder.

Naast pure natuurstenen zoals marmer, graniet, arduin, witsteen en leisteen, speelt BMB sinds het begin ook volop in op de grote vraag naar artificiële materialen, zoals composiet en keramiek. Elk materiaal heeft zijn eigen specifieke kenmerken en voordelen. Zo vindt U bij BMB voor elke toepassing een passend materiaal. Als exclusieve verdeler van Diresco (Belgische composiet) en Technistone (Tsjechische composiet ) heeft BMB een oersterk aanbod aan composiet platen in alle kleuren, afmetingen en diktes. Ook in de sterk groeiende markt van keramische platen heeft BMB als verdeler van Neolith een topproduct in aanbod. Zeg echter niet zomaar keramiek tegen Neolith (Spaanse producent The Size)! Lees hier waarom.

De klant, het product en de expertise staan bij BMB centraal. Ons grootste doel is door het aanleveren van kwalitatieve en unieke platen aan democratische prijzen de realisaties van onze klanten naar het hoogste niveau te tillen, zodat de eindklant tientallen jarenlang met trots kan genieten van zijn/haar Beauty of Nature in huis. Wij verwelkomen U graag in ons magazijn !