BMB, professional in natuursteen

BMB, groothandel en zagerij in natuursteen

Het familiebedrijf BMB staat voor Belgische Marmer-graniet Bedrijven en is als groothandel reeds meer dan een halve eeuw gespecialiseerd in het verdelen van natuursteen. De verschillende soorten natuursteen zijn van internationale afkomst, en worden bij BMB verwerkt tot platen. Daarnaast beschikt BMB over een ruim aanbod aan keramische platen en composietplaten. Zowel als particulier, architect, als steenhouwer kan u bij ons terecht. De bij BMB bestelde platen worden vervolgens door een steenhouwer verwerkt tot het gewenste eindproduct. Keukenbladen of aanrechtbladen, badkamermeubels, schouwen, dekstenen, dorpels, vloertegels, terrastegels, wandtegels, trappen, raamdorpels,… Bij BMB vindt u steeds de best passende steen voor de gewenste uitvoering.   

BMB hecht veel belang aan het leveren van uitstekende kwaliteit, en de gebruikte stenen dienen te voldoen aan strenge eisen. Alle materialen worden daarom eerst onderworpen aan een grondige analyse door eigen experten. Voor de kwartscomposieten rekent BMB op de Tsjechische leverancier Technistone en de Belgische leverancier Diresco, marktleider in composiet in België. Voor sintered surfaces of keramisch materiaal doet BMB beroep op Neolith van TheSize, een Spaanse fabrikant.

BMB, een rijke geschiedenis in marmer en graniet

In 1983 werd BMB n.v. opgericht door Marcel Delmulle als groothandel en zagerij in natuursteenplaten. Daarvoor bestond het al meer dan 20 jaar als afdeling voor het verzagen van marmerblokken binnen de bouwonderneming Danilith n.v. Al snel investeerde BMB ook in zaagmachines en polijstmachines. Sinds 1987 kwam daar ook het verzagen van graniet bij, wat zorgde voor een explosieve omzetstijging.

Na verloop van tijd werd de verkoop uitgebreid van België naar Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Groot-Brittannië. Gecombineerd met een stijgende vraag, kenden de stapelruimtes ook de nodige uitbreiding om een zo groot en gevarieerd mogelijk assortiment te kunnen aanbieden. Het verzagen van graniet gaat sinds 2005 door in de extra vestiging in Doornik. De vestiging in Wortegem-Petegem doet voornamelijk dienst als opslagplaats.

Intussen zorgt BMB nog steeds voor het verzagen van verschillende soorten stenen blokken tot platen, waaronder natuursteen, marmer, en graniet. Maar de hoofdactiviteit is het aankopen van de platen en doorleveren aan steenhouwers. BMB heeft intussen ook vestigingen in Frankrijk en het Verenigd-Koninkrijk.

BMB, kwalitatieve natuursteen met de nieuwste technieken

BMB kan rekenen op een jarenlange ervaring binnen de sector en grondige vakkennis die generatie na generatie doorgegeven wordt. De huidige zaakvoerders zijn Hans en Rik Delmulle, twee zonen van Marcel. De bedrijfsoppervlakte bedraagt intussen 55.000 m2, waarvan er 35.000 bebouwd zijn en voorzien van de modernste rolbruggen.

Bij BMB kan u rekenen op de beste kwaliteit en een klantgerichte service. Een snelle levering gebeurt door onze 7 vrachtwagens. Daarnaast blijft BMB investeren in innoverende technieken. We houden rekening met een stijgende vraag naar speciale marmers of artificiële vervangers, en bieden onze klanten een oplossing op maat. Met Stonebox, een unieke ontvangstruimte, staat BMB ook open voor een samenwerking met architecten en interieurarchitecten.