Materialen

NATUURSTEEN

Natuursteen heeft talloze positieve eigenschappen. De aardkost bestaat voor een groot deel uit natuursteen, daardoor is de voorraad onuitputtelijk en heeft iedere regio zijn eigen specifieke soorten. U haalt met natuursteen een product in huis die uniek en levendig is. Geen enkele partij natuursteen is namelijk dezelfde. Natuursteen is ook de meest duurzame en functionele oplossing waardoor uw eigendom een grote meerwaarde krijgt.

BMB, dat is een wereld aan natuursteen:

Iedere keuze voor een bepaald materiaal wordt eerst uitvoerig geanalyseerd en ter plaatse gekeurd door onze eigen mensen. In de meeste gevallen wordt de keuze nog steeds in de steengroeve gemaakt, in andere gevallen berust het aanbod op een reeds gevestigde vertrouwensrelatie met onze leveranciers.

Het aandeel van natuursteen is gedaald door de opkomst van artificiële alternatieven zoals composiet en Neolith, maar omvat nog steeds meer dan 50% van de omzet van BMB.

Met natuursteen kan iedere toepassing overwonnen worden. Mits een correcte plaatsing en onderhoud en juist gebruik geniet U tientallen jaren van een prachtige Beauty of Nature.

KWARTSCOMPOSIET

Kwartscomposiet wordt samengesteld uit kwartsgranulaten, harsen en kleurpigmenten. Een hoogwaardig product dat via een uniek procedé vermengd en gebonden wordt tot een oersterk en steengoed materiaal. Kwartscomposiet blinkt uit in verschillende facetten en wordt niet zelden vergeleken met diamant, de natuur’s meest duurzame steensoort.  Kwartscomposiet bestaat voor een groot deel uit natuurlijke producten, maar wordt geen natuursteen genoemd. Het lijkt echter heel sterk op natuursteen, zowel qua kleuren als afwerkingen. Hierdoor wordt het aanzien als een goed alternatief voor natuursteen. Grote pluspunten van Kwartskomposiet zijn: vlekbestendig, vloeistofbestendig, schokbestendig, corrosie- en vochtbestendig, krasvrij, zuurvrij, divers kleurgamma, bacterie bestendig.

BMB is exclusieve verdeler van 2 producenten van Kwartscomposiet: Diresco (Belgische composiet) en Technistone (Tsjechische composiet)

1. DIRESCO

Diresco is een Belgisch familiebedrijf gevestigd in Limburg en de enige Noord-Europese fabrikant van kwartscomposiet, dat zich in iedere interieuromgeving en onder nagenoeg om het even welke situatie probleemloos laat toepassen.

  • vloeistofdicht en vlekbestendig

De oppervlakte van Diresco Stone vertoont geen poriën en daardoor zijn vloeistoffen geen vijand. (behalve de anticato afwerking, die dient te worden geïmpregneerd met een protector). Zelfs hardnekkige vlekkenmakers krijgen geen grip op Diresco Stone. Wijn of azijn, olie of koffie, zelfs citroensap, nagellak of make-up? Het dringt niet in op het kwartscomposiet.

!!! ANTICATO AFWERKING VAN DIRESCO IS NIET ONDERHOUDSVRIENDELIJK. DIT MOET STEEDS VOOR GEBRUIK WORDEN BEHANDELD MET EEN VLEKSTOP/PROTECTOR !!!

  • maatvast en schokbestendig

Het leven gaat niet zonder slag of stoot, maar dat deert het kwartscomposiet niet. Het heet dan ook een werkblad en met Diresco Stone klopt het plaatje. Kwartscomposiet is niet alleen maatvast, het heeft ook een uitmuntende mechanische sterkte. 

  • corrosie- en vochtbestendig

Diresco Stone is de overtreffende trap van duurzaamheid en veegt letterlijk de vloer aan met corrosie of vocht. Het uiterst harde materiaal is bestand tegen de inbeukende natuurkracht van corrosie of vocht. 

  • krasvrij en zuurbestendig

Elke keuken is een leefkeuken en in elke leefkeuken wordt geleefd. Het kwartscomposiet van Diresco vormt alvast de perfecte basis voor het leven. Een werkblad uit kwartscomposiet zorgt er immers voor dat je alle dagen zorgeloos geniet.

  • kleurgamma

Zo uitgebreid de toepassingsmogelijkheden, zo gevarieerd is het kleurengamma. Door de ingenieuze samenstelling van kwarts, hars en kleurenpigmenten is de kleurenkaart nagenoeg onbeperkt.

  • de gebruikte harsen van plantaardige origine zijn ecologisch verantwoord

Kwarts is een van de meest voorkomende mineralen ter wereld. De producten van Diresco bestonden al voor 93% uit natuurlijke kwartsgranulaten, maar nu gaan ze nóg een stap verder. De Research & Development afdeling slaagde erin een hele nieuwe generatie kwartscomposietplaten te ontwikkelen op basis van ingenieuze BIO-UV Technology. De gebruikte harsen van plantaardige origine zijn ecologisch verantwoord én de technische eigenschappen overtreffen alle verwachtingen op vlak van duurzaamheid, toepasbaarheid en verwerkbaarheid.

  • optimaal genieten van je buitenkeuken

De schadelijke invloed van zonnestralen krijgt geen vat op het kwartscomposiet van Diresco. De BIO-UV Technology staat garant voor optimale weersbestendigheid waardoor outdoor gebruik (bv. buitenkeukens en gevelbekleding) perfect tot de mogelijkheden behoort. Bovendien is het uiterst harde materiaal bestand tegen de inbeukende kracht van vocht, vorst en corrosie. Buitengewoon goed dus…

>LIVE STOCK DIRESCO

2. TECHNISTONE

Technistone is Tsjechische producent van kwartscomposiet met meer dan 20 jaar geschiedenis. Technistone staat bekend voor de productie van duurzame, betrouwbare en exclusieve keukenwerkbladen, maar de technical stone vindt ook goed zijn weg naar badkamer- en vloedbekleding toepassingen. In 1991 begon Technistone in Tsjechië met de originele Breton-Stone technology voor het maken van hun producten.

Technistone combineert hoogwaardige kwaliteitsgrondstoffen met state-of-the-art mengtechnologieën. Het eindproduct heeft hierdoor zowel de creatieve kernmerken van de natuur als de duurzame kenmerken van de moderne materialen.

Technistone is een premiumcompactduurzaam en niet poreus product, bestaande uit zorgzaam geselecteerde materialen zoals quartz en graniet. Dit geheel wordt vervolledigd met kleurpigmentenglasdeeltjeshigh performance polyester harsen. Dit resulteert in perfect rechte, platte en resistente platen in verschillende diktes en afwerkingen. Door het makkelijke onderhoud en lage absorptie van de  platen voldoet het aan alle hygiënische eisen.

De producten van Techistone zijn ideaal voor applicaties in private woningen, commerciële en industriële gebouwen en zijn geschikt voor keukenwerkbladenbadkamerbladentrappentegelstafelsbars,…

De platen van Technistone zijn bestendig tegen: krassen, bacteriën, natuurlijke sappen, diepe vlekken. Ze hebben een lange levenstijd en zijn heel duurzaam, alsook waterproof.

>LIVE STOCK TECHNISTONE

NEOLITH

Sintered Stone (high performance keramiek platen/keramische platen) is sinds enkele jaren niet meer weg te denken uit de natuursteensector. BMB kan zich met trots exclusieve verdeler van Neolith noemen in België.

TheSize Surfaces is opgericht in 2009, als jong Spaans bedrijf dat zich met name richt op de export, met een managementteam dat 40 jaar ervaring heeft in de natuursteenbranche. In 2010 werd de eerste plaat op de markt gelanceerd, onder de merknaam Neolith, als innovatieve oplossing voor de sector architectuur en interieur. Een nieuw materiaal met heel bijzondere kenmerken, geschikt voor binnen en buiten. Sindsdien heeft TheSize, pionier en erkend expert in de sector, met zijn product Neolith als Compact Gesinterd Steen vaste voet weten te krijgen op de wereldmarkt.

 Het verschil tussen Neolith en traditioneel keramiek is heel duidelijk. We hoeven alleen maar de kenmerken te vergelijken. Traditioneel keramiek kan zeker een enkel kenmerk van Neolith hebben, maar nooit alle karakteristieke kenmerken – zoals bestendigheid tegen vlekkenchemicaliën en hitte – die we bij Neolith allemaal in één enkel product vinden.

Het begint al bij de grondstoffen. Hoewel het gaat om vergelijkbare materialen van vergelijkbare herkomst, zijn de bij de productie van Neolith gebruikte grondstoffen veel fijner en puurder. Dat levert een uniformer product op.

Bovendien worden voor deze grondstoffen unieke machines gebruikt, die speciaal ontworpen zijn voor de fabricage van Neolith.

De productielijn is voorzien van het modernste, meest geavanceerde equipment en de nieuwste technologie, waardoor de hoge kwaliteit van het product verzekerd is.

De grondstoffen worden geperst onder veel hogere druk, waardoor een veel dichter materiaal ontstaat. Daarna gaat het geperste materiaal 2 uur de oven in, veel langer dan de ongeveer 40 minuten baktijd van traditioneel keramiek. Door deze langere verhittingstijden ontstaat een product met een sterker en niet-absorberend oppervlak.

Zowel de grondstoffen als de productietechnieken zijn van het hoogste niveau. Het resultaat is een product als Neolith, met superieure technische eigenschappen, vergelijkbaar met een keramisch product, maar dan wel een verbeterde versie. Neolith is dus de perfecte keuze als U een onderhoudsvriendelijk keramischkeukenblad zoekt.

Wat is Gesinterd Steen?
Samenstelling: 100% natuurlijk, op basis van 3 groepen elementen: 

  1. Mineralen uit graniet: kwarts en veldspaat. Ze geven het product hardheid en kracht.
  2. Mineralen uit glas en silica: deze zorgen voor de chemische stabiliteit.
  3. Natuurlijke oxiden zorgen voor de kleureigenschappen. 

NEOLITH CATALOGUS 2023

>LIVE STOCK NEOLITH

MARMERCOMPOSIET

Marmer composiet is een samengesteld materiaal dat bestaat uit marmergranulatenkleurpigmenten en harsen. Een plaat in marmer composiet is harder dan marmer zelf, omdat de composiet variant nog compacter is. Daarnaast is marmer composiet stootvast, is het zeer hygiënisch en is het beschikbaar in verschillende kleuren. Door de gelijke verdeling van de granulaten hebben de platen een heel uniform uiterlijk. Marmercomposiet is goed geschikt voor vensterbanken en wandbekleding en heeft een goed prijskaartje. Het is niet zuurbestendig en is niet geschikt voor buitentoepassingen. BMB verdeelt marmercomposieten die afkomstig zijn uit Italië en China.

>LIVE STOCK MARMERCOMPOSIET

 

AGGLOSTONE (Cementgebonden Terrazzo)

Terrazzo is gekend om het tijdloze en stijlvolle karakter. Men gebruikte dit vroeger veel in openbare gebouwen, banken en scholen om daarna een tijdje van het toneel te verdwijnen. Maar… terrazzo is aan een stevige comeback bezig!

Terrazzo (ook granito of composietsteen genoemd) is een samengesteld product op basis van marmerkorrels die gebonden worden met cement.  Door zijn samenstelling is de creatieve vrijheid van terrazzo heel groot en is het bijzonder bestand tegen druk, vlekken en slijtage, weersomstandigheden en licht. Terrazzo is samengesteld marmer met 95% marmeren stukjes die kunnen variëren van grote, marmerpoeder en 5% toegevoegde componenten als cement en kleurpigmenten.Terrazzo wordt gebruikt voor vloeren, gevels, aanrechtbladen, venstertabletten, enz..

>LIVE STOCK AGGLOSTONE