Wie zijn wij?

BMB, GROOTHANDEL EN ZAGERIJ IN NATUURSTEEN

BMB staat voor Belgische Marmer- en granietbedrijven, maar staat vooral voor flexibiliteit, een vlotte manier van communicatie, openheid en gedrevenheid…zoals het een hecht familiebedrijf betaamt. Wij zijn als groothandel reeds meer dan een halve eeuw gespecialiseerd in het verdelen en verzagen van natuursteen, en dat merken onze klanten elke dag opnieuw. De verschillende soorten natuursteen zijn van internationale afkomst, en worden bij BMB verwerkt tot platen. Daarnaast beschikt BMB over een ruim aanbod aan keramische platen en composietplaten. Zowel als particulierarchitect en als steenhouwer kan u bij ons terecht.

De bij BMB bestelde platen worden vervolgens door een natuursteenverwerkend bedrijf verwerkt tot het gewenste eindproduct. Keukenbladen of aanrechtbladen, badkamermeubels, schouwen, dekstenen, dorpels, vloertegels, terrastegels, wandtegels, trappen, raamdorpels,… Bij BMB vindt u steeds de best passende steen voor de gewenste uitvoering.  

BMB hecht veel belang aan het leveren van uitstekende kwaliteit, en de stenen dienen steeds te voldoen aan strenge eisen. Alle materialen worden daarom eerst onderworpen aan een grondige analyse door eigen experten zowel ter plaatse bij onze toeleveranciers als in ons magazijn na de levering. Voor de kwartscomposieten rekent BMB op de Tsjechische leverancier Technistone en de Belgische leverancier Direscomarktleider voor composiet in België. Voor sintered stone of keramisch materiaal doet BMB beroep op Neolith van TheSize, een Spaanse fabrikant.

BMB, EEN RIJKE GESCHIEDENIS IN MARMER EN GRANIET

In 1983 werd BMB n.v. opgericht door Marcel Delmulle als groothandel en zagerij in natuursteenplaten. Daarvoor bestond het al meer dan 20 jaar als afdeling voor het verzagen van marmerblokken binnen de bouwonderneming Danilith n.v. Al snel investeerde BMB ook in zaagmachines en polijstmachines. Sinds 1987 kwam daar ook het verzagen van graniet bij, wat zorgde voor een explosieve omzetstijging.

Na verloop van tijd werd de verkoop uitgebreid van België naar Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Groot-Brittannië. Gecombineerd met een stijgende vraag, kenden de opslaglocaties ook de nodige uitbreiding om een zo groot en gevarieerd mogelijk assortiment te kunnen aanbieden. Het verzagen van graniet gaat sinds 2005 door in de extra vestiging in Doornik. De vestiging in Wortegem-Petegem doet voornamelijk dienst als opslagplaats.

Intussen zorgt BMB nog steeds voor het verzagen van verschillende soorten stenen blokken tot platen, waaronder natuursteen, marmer, en graniet. Maar de hoofdactiviteit is het aankopen van de platen en doorleveren aan steenhouwers. BMB heeft intussen ook vestigingen in Frankrijk en het Verenigd-Koninkrijk.

BMB, KWALITATIEVE NATUURSTEEN MET DE NIEUWSTE TECHNIEKEN

BMB kan rekenen op een jarenlange ervaring binnen de natuursteensector en grondige vakkennis die generatie na generatie doorgegeven wordt. De huidige zaakvoerders zijn Hans Delmulle en Rik Delmulle, twee zonen van Marcel. De bedrijfsoppervlakte bedraagt intussen 55.000 m², waarvan er 35.000 bebouwd zijn en voorzien van de modernste rolbruggen.

Bij BMB kan u rekenen op de beste kwaliteitklantgerichte service en snelle leveringen. Daarnaast blijft BMB investeren in innoverende technieken. We houden rekening met een stijgende vraag naar speciale marmers of artificiële vervangers, en bieden onze klanten een oplossing op maat. Met Stonebox, een unieke ontvangstruimte, staat BMB ook open voor een samenwerking met architecten en interieurarchitecten.