Een tijdloos interieur met luxueuze uitstraling

Een tijdloos interieur met luxueuze uitstraling

Posted on 16/10/2019

Een strak interieur hoeft niet altijd sober te zijn. Het bewijs is deze moderne keukenblok afgewerkt in kwartsiet. In vergelijking met echte marmer is deze kwartsietsteen een veel onderhoudsvriendelijker alternatief.

Het natuursteenbedrijf AGRA uit Wortegem-Petegem is gespecialiseerd in maatwerk. Hun  jarenlange ervaring in het verwerken van verschillende types natuursteen tot keukenbladen, bad- en lavabomeubels, douches, op maat gezaagde vloeren, schouwen, trappen, … draagt bij tot het inrichten van de meest uiteenlopende interieurs.

Voor een privé woning werd in overleg met de klant en met keukenbouwer Dekeyzer uit Menen gekozen voor een keukenblok en -werkblad in kwartsiet type White Fantasy. Een luxueuze look met een imposante en tegelijk sobere uitstraling.

Een nieuwe trend

Het familiebedrijf AGRA ziet een toenemende vraag naar een onderhoudsvriendelijk alternatief voor marmer met hetzelfde tijdloze karakter. “Kwartsiet heeft dezelfde kleurschakeringen, aders en kristalstructuur zoals marmer. Het is een materiaal dat veel hoger scoort op de hardheidsschaal. Hierdoor is het minder poreus en beter bestand tegen vlekken, krassen en hitte”, zegt zaakvoerder Louis Deleersnijder. “Ideaal dus voor gebruik in de keuken of badkamer, waar al eens gemorst of gespat wordt. Iedereen die kiest voor kwartsiet is dan ook heel tevreden over het gemak in onderhoud.” 

Hier werd het keukenblok in wit-grijs gevlekte kwartsiet gecombineerd met een strak interieur, witte muren en kasten, en veel lichtinval. Zo wordt het een echte eyecatcher in een tijdloos geheel.

Vlekkeloos resultaat

“Kwartsiet behoort tot de hardere steensoorten en heeft voor het verzagen zwaardere apparatuur nodig in vergelijking met zachtere gesteenten zoals kalksteen”, verduidelijkt Louis.  Dit vormt geen enkel probleem voor ervaren vakmensen, zoals bij AGRA. Ook de plaatsing van deze grote panelen en het verlijmen in één blok verloopt probleemloos. 

“De hogere kostprijs in vergelijking met andere natuurstenen betaalt zich snel terug dankzij de onderhoudsvriendelijke eigenschappen en levenslange garantie. Ook particulieren gaan meer en meer voor kwartsiet”, vertelt de zaakvoerder. “Hier werd gekozen voor een gepolijste, glanzende afwerking waarbij de poriën worden toe geschroeid en het oppervlak minder snel vloeistoffen absorbeert. ”  

Het resultaat mag gezien worden. Het stijlvolle ontwerp in een kwaliteitsvolle afwerking draagt bij tot  een keuken met een luxueuze uitstraling die tegen een stootje kan.